Haşlamak şart değil, üstelik yağ da çekmeyecek! Fırında çıtır karnabahar böyle yapılır Posted on Kasım 12, 2024Author admin 0 GÜNLÜK GEREKSİNİMLERİNİZİN NE KADARINI KARŞILAR? Karnabahar C vitamini, K vitamini ve folik asit için uygun bir kaynaktır. Bunun yanında potasyum, magnezyum, mangan ve kalsiyum üzere mineralleri de içerir. Karnabaharın kalorisi hayli düşük. Üstelik çeşitli vitamin ve mineraller açısından güçlü bir besindir. 100 gram karnabaharın besin kıymetleri şöyle: Kalori 27, Lif 2 gr, C vitamini günlük kıymetin yüzde 58’i, K vitamini günlük kıymetin yüzde 14’ü, B6 vitamini günlük pahanın yüzde 12’si, folat günlük bedelin yüzde 15’i, potasyum günlük bedelin yüzde 7’si, magnezyum günlük kıymetin yüzde 4’ü, fosfor: günlük pahanın yüzde 4’ü. KAN ŞEKERİNİ DENETİMLİ YÜKSELTİR Karnabahar, güzel bir diyet yemeği olabilir. Lifli yapısıyla mide boşalmasını yavaşlatır ve tokluk müddetini uzatır. Bu sayede uzun mühlet tokluk hissi hâkim olur. Mide boşalmasının yavaşlaması kan şekerinin de daha denetimli yükselmesi manasına geliyor. KALP SIHHATİNE GÜZEL GELİR Karnabahar içerisindeki sülforafa kolesterol düzeylerini düşürerek, arterleri yağ birikiminden uzak tutabilir. Bu da sağlıklı kan basıncının sağlanmasında son derece tesirlidir. Karnabahar tüketimi kalp hastalığı riskini azaltır. Karnabaharın içerisindeki diyet lifi emsal kolesterol düşürücü tesirlere de sahip. BAĞIRSAK SIHHATİNİ KORUR Karnabaharın içerdiği diyet posası, sağlıklı bağırsak hareketlerinin sağlanması ve bağırsak sıhhatinin korunmasında değerli bir yere sahip. Karnabahar tüketimiyle diyet posası alımın artırılması, kan kolesterol seviyelerinin düzenlenmesi ve kalp sıhhati için değerli. Karnabaharın bu yararlarından yararlanabilmek içinse onu en hakikat biçimde pişirmek çok kıymetli. İşte haşlamadan, kızartmaya gerek olmadan fırında çıtır çıtır karnabahar yapmanın püf noktası! FIRINDA ÇITIR KARNABAHAR İÇİN MALZEMELER 1 adet karnabahar, 3 yemek kaşığı galeta unu, 3 yemek kaşığı mısır unu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 250 mililittre maden suyu, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı köri, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı karabiber kâfi. FIRINDA ÇITIR KARNABAHAR NASIL YAPILIR? Fırında çıtır karnabahar için evvel karnabaharları yıkayıp küçük kesimlere ayırarak başlayın. Daha sonra sos gereçlerini derin bir kap içerisine ekleyip karıştırın. Sosun 2 ila 3 dakika yoğunlaşmasını bekleyin ve karnabaharları sosun içine ekleyin. Tüm kesimlerin her yerini sosa bulayın. Soslu karnabaharları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla dizin. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika boyunca ortada denetim ederek pişirin. Daha sonra pişip pişmediğini denetim edip fırından alın. Fırında çıtır karnabaharınız hazır. Bu tanım bilhassa yoğurtla çok yakışıyor. Afiyet olsun!